navigatie
Kunstenaars

Bedenker en uitvoerder van het concept van de Zeeslag Paint game is Luciënne Kleverlaan.
Luciënne Kleverlaan is in 1995 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Beeldende Kunsten te Utrecht. Tijdens haar studie verbleef zij een half jaar in Engeland en studeerde zij 'fine art' aan the Metropolitan University te Leeds. Sinds haar afstuderen is zij werkzaam als zelfstandig Beeldend Kunstenaar te Amsterdam. Zij is de organisator van de Zeeslag paint Game.


Interactieve kunst / sociale sculpturen

Als beeldend kunstenaar beschouw ik mijn atelier als laboratorium voor mijn concepten en ideeën.
Werkende vanuit dit vertrekpunt ga ik met mijn kunstprojecten de straat op om de confrontatie aan te gaan met publiek.
Dit houdt in: mensen interviewen of ik betrek mensen direct bij mijn werk door ze mee te laten doen.
In publieke ruimtes is dit een spannend gegeven omdat de situatie veranderd tot een dynamisch geheel waarbij mensen spontaan verrast worden. Er onstaat een interactie tussen het publiek en de ruimte waar het zich afspeelt. Ik houd ervan bestaande situaties te veranderen door middel van actie of interactie, er komt dan iets in beweging en er wordt een nieuwe situatie gecreëerd waarbij de omgeving een inspiratiebron kan zijn.


Zapping facts from daily life / 2 dimensionaal werk / teksten

Beelden die ik tegenkom op straat of om mij heen uitvergroten en dat laten ontpoppen in een andere situatie. Het dagelijks leven bestaat uit veel beelden waar informatie aan ontleend wordt en andersom, een vanzelfsprekendheid. Voor mij zijn de dingen om mij heen een bron van inspiratie waar ik met tekst en beeld een associatie wil maken uit hun context wil plaatsen zodat er een nieuwe betekenis ontstaat. De beelden van het dagelijks leven fascineren mij omdat het hedendaagse iconen zijn die iedereen direkt herkent en de betekenis weet. Met deze herkenning speel ik in een schilderij met woord en beeld.
Meer info: www.lucidmuse.nl


Marco Rump

Als beeldend kunstenaar betrokken bij de concept fase van dit kunstproject en de bouwer van deze website.
Meer zien: http://www.rump.org